Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım bölümü hakkında gelişmeleri sayfamızda bulabilirsiniz. Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım nedir, nasıl olunur, maaşı ile ilgili tüm soruların cevabı sayfamızda derledik…
Amaç: Arkeolojik ve etnografik niteliğe sahip taşınır ve/veya taşınmaz sanat ve kültür varlıklarına ve onların korunmalarına karşı duyarlı, kendisinin ve mesleğinin toplumdaki yerini kavramış, sanat ve kültür varlıklarının korunması alanında teknik bilgi ve temel uygulama becerileri kazanmış, mesleki yeterlik ve etik sorumluluk taşıyan, kamu yararını gözeten, gerektiğinde farklı disiplinlerden yararlanabilen, mesleki gelişmeye açık koruma meslek elemanları (konservatör) yetiştirmek.
Eğitim Süresi: Eğitim süresi 4 yıldır
İş Alanları: Türkiye’de, kültür varlıklarını koruma ve onarım programlarını başarıyla tamamlayan mezunlar için, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kültür varlıklarından sorumlu kamu kuruluşları ile arkeolojik kazılar, müzeler, koruma laboratuarları, özel koleksiyonlar ve restorasyon firmaları gibi kamu ve özel sektörde geniş istihdam olanakları mevcuttur. Bununla birlikte ülkemizde gereksinimi karşılayacak koruma elemanlarının (konservatör) azlığı dikkati çekmektedir.