Balıkçılık Teknoloji Mühendisi
Balıkçılık Teknoloji Mühendis ile ilgili merak ettiklerinizi sayfamızda bulabilirsiniz. Balıkçılık Teknoloji Mühendis nedir, nasıl olunur, ne iş yapar gibi soruların cevaplarını sizler için hazırladık.
Balıkçılık teknolojisi mühendisi, iç sularda ve denizlerde yaşamakta olan canlıların niteliği, avlanma teknolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri işleme ve değerlendirme teknolojisi genel oşinografi (okyanus bilimi) ve balıkçı gemilerinin yapımı, onarımı ile su altı tekniği konularında çalışır. Balıkçılık teknolojisi mühendisi, sularda yaşayan canlıların hayatını inceler, insanlar için yararlı olanların avlanma yöntemlerini belirler, bunların özel olarak üretilmesi için gerekli düzenlemeleri yapar.
İyi bir balıkçılık teknolojisi mühendisi olabilmek için, üst düzeyde genel yeteneğe sahip, temel bilimlere (özellikle mekaniğe ve zoolojiye) olduğu kadar, ekonomi ve işletme konularına da ilgili ve bu alanlarda başarılı, inceleme ve araştırmaya meraklı olmak gerekir.
Balıkçılık teknolojisi mühendisleri, yurt içinde ve dışında, denizlerde ve iç sularda faaliyet gösteren her türlü kamu ve özel kuruluşta görev alabilirler. Ayrıca çeşitli kredilerden yararlanmak suretiyle su ürünleri yetiştirme çiftlikleri kurarak su ürünleri avcılığına yönelerek yurt ekonomisine “girişimci” olarak da katkıda bulunabilirler. Balıkçı gemilerinin yönetimi, su ürünleri üretiminde projelendirme ve verimlilik konularında çalışabilirler.